Ga verder naar de inhoud

Dankjewel-kit voor familie betrokken medewerkers

Similes bestaat 50 jaar. Samen met Cera willen we zorgverleners aanmoedigen om met familie in gesprek te gaan. Erkenning geven aan de noden van familie en de weg tonen naar het aanbod van onze familievereniging kan nu nog makkelijker met de gratis infokit voor familie betrokken zorg.

Totebagfoto

Achter elke persoon in een hulpverleningstraject staan familieleden en/of andere belangrijke naasten. Zij kennen de kwetsbare persoon doorgaans al veel langer dan een hulpverlener hem ooit zal kennen. Zij zullen wellicht ook nog veel intenser dan een hulpverlener een rol opnemen in diens leven.

Similes vertolkt de stem van families en andere naasten en komt op voor hun noden. Want het maakt het leven onnodig zwaar wanneer je als naaste niet geïnformeerd, betrokken en ondersteund wordt in het traject waarin je, vaak instinctief, wel zorgtaken opneemt.

Naar aanleiding van 50 jaar Similes slaan we de handen in elkaar met Cera om jou en je collega’s aante moedigen om met familie in gesprek te gaan.

Je vindt in deze tas vol draagkracht:

 • onze Familie Impact brochure die aangeeft hoe jij onze partner kan zijn in ons pilootproject zorgvernieuwing met familie-ervaring
 • een koker met de Similesaffiche die je een mooie plaats kan geven in de inkomhal, en drie kleine affiches om onze belangrijkste aanbevelingen te delen met je collega’s
 • een stevige koffiekop, om er elke dag aan te denken om ook aan familie die ene vraag te stellen: Hoe gaat het echt met jou?
 • het notablokje en de stylo helpen om informatie te delen en afspraken op papier te zetten
 • exemplaren van de algemene Similesfolder en flyers om mooie projecten onder de aandacht te brengen van collega’s en families:
  ▪ Ons boek ‘Het komt voor in de beste families’
  ▪ Onze website voor laagdrempelig lotgenotencontact warmebabbel.be
  ▪ De boeiende webinars die we in 2024 samen met Cera organiseren

Bestel de infokits voor jouw medewerkers via onderstaande knop.
Dit is een eenmalig gratis aanbod met de steun van Cera, tot de voorraad strekt.


IK WIL INFOKIT(S) BESTELLEN