Ga verder naar de inhoud

Brochures

Via het Familieplatform kunnen verschillende brochures opgevraagd worden.

Methodiek brochures1

Voor familie in de GGZ, samen zorgen we beter

In deze brochure staat informatie over de triade (patiënt, familie en hulpverlener), het beroepsgeheim, in gesprek gaan met hulpverleners, aandacht voor zelfzorg en waar familie zelf ondersteuning kan vinden.

Deze brochure voor familieleden van mensen met een psychische kwetsbaarheid kan gebruikt worden in elke zorgvoorziening binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Je kan ze als zorgorganisatie een plaats geven aan het onthaal of in de wachtzalen, ze inzetten doorheen de begeleiding van de cliënt, ze gebruiken tijdens de gesprekken met familie, ze voorzien bij lotgenotencontact, en dergelijke meer.

Methodiek brochures2

Wat nu? Lees- en doe-boekje voor KOPP van 6 tot 12 jaar

Als je ziek bent, ga je naar de dokter. Griep, buikpijn, een gebroken been … Dat kan iedereen krijgen. Mama’s en papa’s natuurlijk ook. Moet er iemand eens naar het ziekenhuis? Kan gebeuren. Dat is niet raar. Daar kun je gewoon over praten.

Deze brochure voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) of voor Kinderen van Ouders met een Afhankelijkheids-Probleem (KOAP) kan gebruikt worden door ouders, hulpverleners en vertrouwenspersonen om met het kind (tussen 6 en 12 jaar) aan de slag te gaan.

Methodiek brochures3

Wat nu? Lees- en doe-boekje voor KOPP vanaf 12 jaar

Het zal je maar overkomen. Je vader of moeder heeft psychische problemen of een verslaving en je moet het maar zien te redden. Dat is niet makkelijk. Je krijgt niet alleen minder aandacht, bovendien moet je veel meer doen in het huishouden. Of je zou wel willen weglopen van al die ellende. Soms voelt het alsof je er helemaal alleen voor staat, terwijl je net meer steun en hulp nodig hebt. Deze brochure is speciaal voor jongeren met een psychisch kwetsbare ouder.

Deze brochure voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) of voor Kinderen van Ouders met een Afhankelijkheids-Probleem (KOAP) kan gebruikt worden door ouders, hulpverleners en vertrouwenspersonen om met het kind (vanaf 12 jaar) aan de slag te gaan.

Naar de shop