Ga verder naar de inhoud

Op weg met kriebel-koffer

'Met Kriebel op reis' is een methodiek ontwikkeld door Ligant, i.s.m. alle netwerken geestelijke gezondheid kinderen en jongeren en Familieplatform.

Poster325

Het concept is opgebouwd rond een landkaart met acht eilanden. Dit zijn de thema's waarrond je kan werken, zoals gevoelens, zelfzorg, psycho-educatie... Per eiland zijn er verschillende boekjes, brochures, filmpjes, spelletjes en/of methodiekfiches die je kan gebruiken met de KOPP/KOAP kinderen en jongeren (en hun ouders). Alles is uitgetest in de praktijk en heel concreet omschreven zodat iedereen – ook wie nog geen ervaring heeft in het werken met kinderen en/of ouders – ermee aan de slag kan.
Naast de landkaart is er ook een reisgids: hierin staat per eiland wat meer uitleg over het belang van dit thema, en hoe aan de slag te gaan met de methodieken.

Wat is dan de koffer?

In de koffer 'Met Kriebel op reis' vind je niet enkel de landkaart en de reisgids, maar al het materiaal en de methodieken die vermeld worden bij de eilanden. De koffer is een verrijdbare trolley, waardoor deze makkelijk uitgeleend kan worden, meegenomen op huisbezoeken, enz. Het materiaal is bovendien logisch geordend in zakjes per eiland. Zo kan je er ook voor kiezen om niet de hele koffer, maar enkel het materiaal dat je op die moment nodig hebt mee te nemen.

Koffer

Benieuwd naar meer of wil je aan de slag met de koffer? Bekijk de verdiepende vorming!

Om alles uit de koffer te halen wat erin zit, vinden we het erg belangrijk dat je onze online Kriebelvorming hebt gevolgd.

Bekijk deze gerust alvorens je beslist of je de koffer wil aankopen, of terwijl je wacht op je bestelling – zo kan je meteen met het materiaal aan de slag wanneer de koffer arriveert!

Liever de rugzak?

Is de koffer te veel, te groot of te duur voor jou/jouw organisatie? Of bezit je al verschillende van de materialen die erin zitten? Maar je bent wel geïnteresseerd in de Kriebel-methodiek algemeen? Dan is de 'Met Kriebel op reis' rugzak misschien iets voor jou. Daarin vind je de reisgids en de landkaart, alsook enkele van de brochures en alle methodiekfiches die ook in de koffer zitten. Op basis van de informatie in de reisgids kan je dan kiezen welke materialen (boeken of spelletjes) je nog zelf wenst aan te kopen.

(Opgelet: Familieplatform verkoopt geen losse materialen. Je kan ze wel zelf aankopen via een winkel naar keuze.)


Meer informatie